Ready 2 go cleaning services

Zo Vind, Installeer En Update Je De Juiste Drivers

Dat betekent echter ook dat een verkeerde of onvolkomen driver je stevig in de problemen kan brengen. Je hebt Realtek Windows 10-stuurprogramma’s er dus groot belang bij je systeem met optimale stuurprogramma’s uit te rusten en regelmatig op updates te checken. Als je wilt dat je na het terugzetten van een Windows-installatie alle bijgewerkte stuurprogramma’s direct weer beschikbaar zijn, kun je een back-up van het driverarchief maken. Ga naar het tabblad Backup en kies voor Een driver backup archief aan het maken om dat proces te starten.

  • Je krijgt nu een .NFO-bestand, dat je later weer met deze utility kan openen.
  • Wil je ook weten hoe de meer obscure drivers er aan toe zijn, dan kun je terecht bij DriverEasy, een tip van Bé Kruize.
  • Als de bovenstaande oplossingen het probleem niet oplossen, bestaat de mogelijkheid van beschadigde systeembestanden in het besturingssysteem.
  • Als u het merk en het model van de videokaart niet kent, bieden sommige fabrikanten vaak een tool om de driver die u nodig hebt automatisch te detecteren.

Het is ook mogelijk Windows automatisch naar drivers te laten zoeken zodra je een nieuw apparaat aan je systeem hebt gekoppeld. Deze optie activeer je vanuit het Configuratiescherm waar je Apparaten en printers selecteert. Vervolgens klik je de naam van je computer met de rechtermuisknop aan en kies je Instellingen voor installatie van apparaat.

Stap 2: Kies Het Onderdeel Dat Niet Goed Werkt

Dit is het 1e gratis programma dat ik op dit gebied heb kunnen ontdekken. Maar terwijl beide onderstaande programma’s 10 a 15 drivers ontdekten die bijgewerkt moesten worden, vond SlimDrivers er maar 1. Ik heb in mijn Windows XP PC een Sitecom firewire adapter gestopt. Volgens Sitecom is er voor XP en Vista geen apart stuurprogramma nodig. Dus heb ik gewoon een nieuwe poging gedaan door hetzelfde bestand nogmaals te installeren. Na het downloaden heb je een ZIP-file met daarin een map. Het vervelende is echter dat er in de map geen uitvoerbare file zit, en daarom moet je in dit geval voor een andere strategie kiezen.

Welke stuurprogramma's zijn vereist voor Windows 10

Vervolgens moet je kiezen voor het doorzoeken van de CD naar een stuurprogramma. Vervolgens wordt het daar gevonden en geïnstalleerd. Als je daarna op kalibratie klikt dan vindt hij het apparaat en kun je aan de slag. IK heb net de Zolid Diascanner aan geschaft maar wel een wat ouder product. Mogelijk moet u na installatie de scanner nog even zoeken in apparaatbeheer en de driver bijwerken.

Na Update Van Windows 10 Doet De Printer Niets Meer Wat Te Doen?

Als ik een naam in tik komt er geen adres maar kent hij het niet. Ook heb ik geen “lijstje” waarin ik ze kan vinden. Voor het goed functioneren van de hardware is het noodzakelijk de juiste hardware drivers te installeren. Om de gebruiker het zoekwerk naar deze drivers zoveel mogelijk uit handen te nemen, is Windows standaard uitgerust met een grote database met enkele tienduizenden hardware drivers. In het menu in de zijbalk kies je voor Driver Updater en kun je scannen op verouderde stuurprogramma’s . Je krijgt dan een lijst met Bij te werken stuurprogramma’s en Bijgewerkte stuurprogramma’s. Als u Windows gebruikt, open dan het Configuratiescherm en selecteer Hardware en Geluid.

Sindsdien kunnen beheerders via een beleid en een nieuwe registersleutel aangeven of deze authenticatie wordt gebruikt voor printer-RPC-binding. Bovendien moet een beheerder mogelijk de stuurprogramma’s op de betrokken terminalservers en afdrukservers eenmalig bijwerken voordat het afdrukken weer werkt zonder beheerdersrechten. Verschillende beheerders maakten melding van ontbrekende gedeelde netwerkprinters (bv. in terminal server omgevingen) op Windows clients.

Bij installeren van nieuwe apparaten krijg je soms ook de vraag of je unsigned drivers wilt installeren. Afhankelijk van de reputatie van de fabrikant kan je de gok al dan niet wagen. Zelfs als het Apparaatbeheer nergens over klaagt, betekent dat niet noodzakelijk dat je nu voor elk apparaat de meeste geschikte en meest recente driver hebt geïnstalleerd. Het is daarom verstandig dit zelf nog te controleren.

Leave a Comment

Your email address will not be published.